Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@03:00:33 GMT

ایران چقدر بیابان دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۲۷۸۴

ایران چقدر بیابان دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

غلامرضا اباذری اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته این احتمال می‌رود که قلمرو مناطق بیابانی کشور بیش از این میزان باشد، در این راستا و برای بررسی دقیق مساحت بیابان و قلمرو مناطق بیابانی کشور مطالعاتی در دستور کار سازمان قرار گرفته است که می‌تواند میزان دقیق بیابان‌های کشور مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیابان زایی یک مقوله چند وجهی است که بخشی از آن حاصل شرایط طبیعی حاکم بر مناطق است که اتفاق می‌افتد، نظیر خشکسالی، تغییر اقلیم، گرمایش زمین و بخشی هم ناشی از عملکرد و دخالت غیر طبیعی و انسان‌ها است.

اباذری به عوامل غیر طبیعی ایجاد بیابان در کشور اشاره کرد گفت: این عوامل شامل بهره برداری بی رویه برای تولید علوفه، چرای دام، بوته کنی و یا فعالیت‌های بهره برداری از معادن به خصوص از نوع سطحی و بهره برداری نامناسب از آب‌های زیر زمینی، ایجاد چاه‌های عمیق و سدسازی‌ها است.

۲۲ استان کشور در محدوده مناطق بیابانی هستند

معاون دفتر امور بیابان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: با این حجم از فعالیت‌ها، کنترل بیابان صرفاً در حوزه سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری نیست و باید مجموعه دستگاه‌ها همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه برای پدیده بیابان زدایی باید وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی با ارائه الگوهای کشت مناسب و صنعت معدن تجارت برای کنترل شرایط پای کار باشند، اظهار کرد: شرایط بیابانی سبب شده که کنوانسیون مقابله با بیابان زایی در کشور شکل بگیرد تا دستگاه‌ها با همکاری هم این پدیده را کنترل کنند.

اباذری تصریح کرد: با توجه به تشکیل کنوانسیون مقابله با بیابان، امیدواریم با هماهنگی بین دستگاه‌های عضو این کنوانسیون شاهد توسعه و احیای مناطق بیابانی کشور باشیم.

معاون دفتر امور بیابان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: در حال حاضر ۲۲ استان کشور در محدوده مناطق بیابانی هستند و استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد شرایط رویشگاه مختلفی برخوردار هستند.

وی افزود: در شمال استان ایلام جنگل‌های بلوط وجود دارد ولی در جنوب این استان بیابان و شرایط رویشی خلیجی عمانی شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه دو میلیون جنگل دست کاشت در مناطق بیابانی کشور وجود دارد، گفت: این میزان جنگل دست کاشت برای کنترل و جلوگیری از تخریب خاک، عدم وجود خسارت به سکونتگاه‌های روستایی، مزارع، باغات و مسیرهای مواصلاتی پیگیری و ایجاد شده است.

معاون دفتر امور بیابان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: روند تخریب از احیای بیابان‌ها جلوتر است و امیدواریم همه استان‌ها با هماهنگی در راستای وظایف سازمانی با اولویت حفاظت بعد توسعه، بهره برداری از منابع طبیعی گام بردارند.

اباذری به رویکرد جدید سازمان جنگل‌ها و مراتع در بحث مقابله با بیابان زدایی اشاره کرد گفت: یکی از نکات بحث مشارکت است و در این راستا مجموعه فعالیت‌هایی به صورت حاکمیتی در حوزه سازمانی شکل گرفته و از گذشته نیز وجود داشته، استفاده از جوامع محلی و بهره برداران است.

وی ادامه داد: با مشارکت مردم، جوامع محلی، بهره برداران و افرادی که در مناطق بیابانی ساکن هستند، دستورالعملی در سازمان تحت عنوان ابلاغیه سیاست‌ها و ضوابط جدید مناطق بیابانی تهیه شده است.

معاون دفتر امور بیابان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: در بحث اقدام ملی مقابله با بیابان زدایی در قالب یک طرح پیش بینی‌ها و پیشنهاد ارائه شده است ولی متأسفانه متناسب با نیاز اعتبارات در اختیار این بخش گذاشته نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بیابان محیط زیست مناطق بیابانی کشور مقابله با بیابان بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مناطق سیل زده | تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها

به گزارش جام جم آنلاین، حسین ظفری در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده، افزود: شب گذشته بارش های شدیدی در استان های غربی و  جنوبی کشور داشتیم. در استان خوزستان شهر دزفول میزان بارش ها به ۱۰۷ میلی متر رسید.

وی اظهار کرد: همچنین در ایلام، خوزستان و  چهارمحال و بختیاری راه های عشایری آسیب جدی دیده اند و تعدادی دام نیز تلف شده‌اند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: خوشبختانه تلفات جانی در اثر این بارش ها نداشته‌ایم، اما ارزیابی ها هنوز ادامه دارد. 

ظفری گفت: راه های اصلی باز هستند و تردد در جریان است. 

وی افزود: برق در شهر معمولان استان لرستان نیز قطع شده بود که با همکاری سازمان ها وصل شد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: نیروهای امدادی در استان های شمالی، غربی و شمال غربی کشور در حالت آماده باش قرار دارند. 

ظفری با اشاره به آبگرفتگی ها گفت: در بخش هایی از شهرهای، اهواز و ایلام برخی خانه ها دچار آبگرفتگی شدند که ساکنان به مناطق امن انتقال داده شدند.

وی افزود:در استان های ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری، عده ای از مردم در محاصره سیلاب قرار گرفته بودند که به کمک نیروهای امدادی رهایی یافتند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش تهران ادامه داد: در بازدیدهای میدانی خودم در اطراف تهران مشاهده کردم که تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و اورژانس در آمادگی کامل هستند. 

ظفری گفت: ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها تشکیل شده‌اند. این آمادگی ها تا پایان بارش ها ادامه خواهد داشت و ان‌شاءالله این بارش ها را نیز سپری می کنیم.

دیگر خبرها

  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده | تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • بهره برداری از ۱۲ طرح و اهدای جهیزیه در زندان‌های هرمزگان