Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام - علی محمد طهماسبی در حاشیه دیدار با معاون استاندار و فرماندار ویژه دهلران، گفت: تمامی منشا‌های غبارخیز خارج از کشور شناسایی شده که ۲۷۰ میلیون هکتار است و حدود ۱۸۰ میلیون تن غبارخیزی دارند که به سمت کشور ما گسیل می‌شود و برای آن هم یک برنامه عمل و ۲ برنامه زیرمنطقه‌ای تهیه کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یکی از مناطق پایلوت برنامه عمل زیرمنطقه‌ای با کشور‌های همسایه یعنی عراق را شهرستان دهلران برشمرد و گفت: برای اینکه به کشور‌های همسایه ایران توانمندی‌های فنی و اجرایی این حوزه را نشان و آن‌ها نیز در کشور خود از آن بهره‌مند شوند، با همکاری سازمان ملل یک پایلوت پروژه‌ای تعریف شده که یک اقدام مشترک هم در حوزه کشورمان و کشور مقابل انجام تا آن‌ها از تجربیات ایران استفاده و در کشور خود اقدامات مقتضی را انجام دهند تا حداقل گرد و غبار کمتری از ناحیه این کشور‌ها به سمت ما روانه شود.

دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور گفت: دهلران خود دارای مناطق غبار خیز بوده و در استان‌های همجوار این شهرستان در کشور عراق یعنی استان میسان نیز مناطق غبارخیز وجود دارد، اشترکات فرهنگی، اکولوژیکی و شیوه‌هایی که ما استفاده می‌کنیم با آن‌ها همخوانی دارد، بنابراین برای کار در سطح وسیع باید پایلوت را اجرا و توانمندی‌ها را به اشتراک بگذاریم تا در سطح وسیع موفق شویم.

شناسایی ۳۵ میلیون هکتار مناطق غبارخیز در ایران

طهماسبی گفت: ۳۵ میلیون هکتار سطح مناطق غبار خیز در کشور شناسایی شده است که این مقدار بر اساس مطالعه صورت گرفته در ۲۳ استان کشور پراکنده است.

او گفت: این سطح حدود ۴،۲ میلیون تن سالانه ذرات زیر ۱۰۰ میکرون تولید می‌کند که برای مدیریت آن یک برنامه عمل استانی در همه استان‌های غبار خیز کشور تهیه شده و در یک افق ۱۰ ساله تمام اقداماتی که دستگاه‌های عضو ستاد ملی باید انجام بدهند در آن آمده و اعتبارات آن هم پیش بینی شده و از سال جاری اجرایی می‌شود.

او با اشاره به اینکه ۳۷۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی از سال ۹۶ تاکنون یعنی ۲۷ هزار میلیارد ریال به این حوزه تخصیص یافته گفت: با این اعتبار نزدیک به ۲،۵ میلیون هکتار عملیات اجرایی جنگل کاری، قرق، مدیریت چرا و خرید حقوق عرفی برای کاهش فشار بر منابع اجرا شده و شهرستان دهلران و استان خوزستان جز فعالیت خیلی خوب در این حوزه بوده اند.

انتهای پیام/ ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست گرد و غبار میلیون هکتار مناطق غبار کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی جدید به ایران از روز دوشنبه

آفتاب‌‌نیوز :

کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی، گفت: امروز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت در بیشتر مناطق کشور بارندگی داشتیم و در شمال غرب، سواحل دریای خزر و دامنه‌ها و ارتفاعات البرز بارش‌ها به شکل پراکنده و در سایر نقاط نیز به شکل رگبار و رعدوبرق بود و شدت بارش‌ها امروز در مناطق جنوب و شرق کشور بود.

وی ادامه داد: برای فردا نیز در نوار غربی کشور بارش‌ها به شکل رگبار ادامه خواهد داشت و در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق کشور بارش‌ها پراکنده خواهد بود و در مناطق مرکزی، جنوب و شرق کشور نیز بارش‌ها به شکل خفیف رخ خواهد داد. همچنین برای فردا، بارش‌های شدیدتر در مناطق جنوب غرب و غرب کشور خواهد بود.

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: این بارش‌ها با شدت و ضعف تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت و در روز دوشنبه سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور خواهد شد و نیمه غربی کشور را در بر خواهد گرفت.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز مناطق مرکزی خلیج‌فارس مواج خواهد بود و فردا نیز تنگه هرمز این شرایط را خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی می‌شود در روز‌های جمعه و شنبه نیز آب‌های دریای خزر مواج و متلاطم باشد.

رفیعی با اشاره به بارش‌های شدید و صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز گفت: امروز استان‌های هرمزگان، فارس، نیمه جنوبی کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، لرستان و جنوب استان مرکزی شامل این هشدار خواهند بود و مخاطراتی از قبیل سیل آبی شدن مسیر‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی، برخورد صاعقه و احتمال بارش تگرگ در این مناطق محتمل خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • هواشناسی ایران/ سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • موج بارشی جدید از فردا یکشنبه وارد کشور می شود | بارندگی شدید در این استانها | تمرکز اصلی بارش‌ها در مناطق غربی و شمالی
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • سیل وارد برخی مناطق مسکونی در شهرستان نهبندان شد
  • ورود سامانه بارشی جدید به ایران از روز دوشنبه
  • تداوم بارش‌ها تا ۱۰ روز آینده در تمام نقاط کشور
  • باران کشور را فرا می‌گیرد؛ شدت بارش‌ها در این مناطق | سامانه بارشی جدید هفته آینده وارد می‌شود
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»