Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@06:50:05 GMT

رتبه نخست ایران در مهار بیابان‌زایی و گرد و غبار

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۵۱۲۲

رتبه نخست ایران در مهار بیابان‌زایی و گرد و غبار

‌معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران رتبه نخست را در مهار بیابان‌زایی و گرد و غبار در جهان دارد و اقدامات سریع و اضطراری در دو سال اخیر در خوزستان برای جلوگیری از گسترش گرد و غبار انجام شده و نقشه‌های گرد و غبار در کشورهای همسایه را شناسایی کرده‌ایم.

به گزارش ایمنا به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه پنجمین مجمع محیط زیست ملل متحد که در نایروبی کنیا در حال برگزاری است در دیدار با جاسم العزیز حَمَدی وزیر محیط زیست عراق
با اشاره به اهمیت سلامت انسانی و تأثیر آن بر سلامت محیط زیست همچنین تأکید دین مبین اسلام به حفظ منابع طبیعی، اظهار کرد: هشت سال جنگ تحمیلی باعث بروز خسارات بسیاری بر هر دو کشور شد اما با حضور حاج قاسم سلیمانی، نشان داده شد که چگونه دو کشور می‌توانند با همیاری و همکاری و مودت، مسائل و مشکلات خود را حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام آمادگی برای همکاری در همه مسائل محیط زیستی مورد اشاره طرف عراقی، افزود: ما می‌توانیم کمیته‌های موضوعی برای همکاری تشکیل دهیم. متأسفانه در کشورهای همسایه، سرچشمه‌های دجله و فرات دچار تغییرات ورودی آب شده و سه کشور ایران، عراق و سوریه را دچار مسائل محیط زیستی کرده است و در حقوق بین‌المللی نیز مسائل و روش‌های شفافی برای حل این مسائل وجود ندارد.

سلاجقه با بیان اینکه دیپلماسی آب و محیط زیست برای ما حائز اهمیت است، تصریح کرد: برداشت شن و ماسه در عراق و خشک شدن هورالعظیم مشکلات بسیاری برای معیشت و سلامت مردم ایجاد کرده است. در سال ۸۶ و ۹۶ تفاهم‌نامه‌های همکاری در این زمینه داشتیم که امیدوارم به‌روزرسانی و اجرا شود.

وی گفت: آنچه که در مسیر شلمچه و بصره و کربلا و نجف انجام شده نشان از خواست و اراده ایران دارد و ما تصور می‌کنیم این اقدامات را برای مردم خودمان انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی تجربیات بسیار خوبی در حوزه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دارند همچنین در زمینه تالاب‌ها و منابع آب نیز با تجربه هستیم و می‌توانیم به شما کمک کنیم.

به گفته وی آتش‌سوزی‌های هورالعظیم و کاهش آلودگی‌های ناشی از آن به حداقل رسیده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به همتای عراقی خود گفت: امیدوارم روابط محیط زیستی از مهمترین بخش‌های روابط دو جانبه باشد و شما را خردادماه سال آینده در مراسم پنجاهمین سال تأسیس سازمان حفاظت محیط زیست و هفته محیط زیست ملاقات کنیم همچنین قصد داریم نشستی با حضور وزیران محیط زیست کشورهای اسلامی و همسایه برگزار کنیم که به امید دیدار شما در آن نشست هستیم.

عراق یکی از کشورهای بسیار آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی است

جاسم العزیز حَمَدی وزیر محیط زیست عراق نیز با اشاره به دیدارهایش از ایران و مذاکره درباره اثرات تغییر اقلیم در ایران و منطقه، مین‌زدایی و جلوگیری از گسترش بیابان، اظهار کرد: همکاری‌های خوب و درک مشترک از مسائل داریم اما متأسفانه مثل قبل نیست و باید پیشرفت داشته باشد. عراق یکی از کشورهای بسیار آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی در دنیا شناخته شده و در مورد گرد و غبار، امنیت آب، خشکسالی، بیابان‌زدایی و مین‌زدایی نیاز به مذاکره دوجانبه است.

وی افزود: تغییرات اقلیمی باعث ایجاد تابستان‌های بسیار آزاردهنده به ویژه در جنوب عراق شده است. ۴۰ میلیون مین کاشته شده در عراق مشکلات زیادی در حوزه‌های حمل و نقل و تجارت ایجاد کرده است.

به گفته وزیر محیط زیست عراق، ۴۰ درصد مرزهای عراق تحت اشغال داعش بوده و حمایت شهید سلیمانی و شهید ابومهندس بسیار تأثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به عضویت خود در کمیته ملی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در تأمین انرژی‌های پایدار و تجدیدپذیر در بخش خصوصی و نیز در صنایع تولید پنل‌های خورشیدی، تنوع زیستی، تثبیت خاک و مدیریت پسماند می‌توان همکاری کرد.

وزیر محیط زیست عراق با قدردانی از ایجاد کمربند سبز در مسیر کربلا، تصریح کرد: در جنوب عراق حل مشکل امنیت آب، موضوعی انسان‌دوستانه و اثر آن فرامرزی است که لازم است ایران از کشور و مردم عراق در آن ناحیه حمایت کند.

پنجمین مجمع محیط زیست ملل متحد با حضور وزیران و مقامات عالی‌رتبه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۹ تا ۱۱ اسفند در نایروبی در مقر برنامه محیط‌زیست ملل متحد( UNEP ) در حال برگزاری است.

کد خبر 558957

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علی سلاجقه محيط زيست سازمان محیط زیست رئيس سازمان حفاظت محيط زيست آتش سوزی های هورالعظیم مهار بیابان زایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان حفاظت محیط زیست وزیر محیط زیست عراق گرد و غبار ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۵۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : جمع‌آوری و ساماندهی حدود ۹۰ تُن زباله و نخاله، دستاورد اجرای پویش «مسیر سبز- ایران پاک» از اسفند ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ در استان بوده و تداوم چنین طرح‌هایی، راهکار مناسبی ، برای یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار کرد: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی، و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در استان مقدار ۴۸۰ هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع‌آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی «مسیر سبز - ایران پاک» را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی تاکید کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

وی افزود: طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماندها (‌مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی) مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

کد خبر 750080

دیگر خبرها

  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است