Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس برآورد این سازمان، میزان بیابان‌زایی در ایران سالانه حدود یک میلیون هکتار است.

به گزارش ایران اکونومیست، معاون وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در برنامه تلویزیونی اظهار داشت: بر اساس برآورد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور میزان بیابان‌زایی در ایران سالانه حدود یک میلیون هکتار است افزود: برای مقابله با بیابان‌زایی با توجه به مشارکت مردم و اعتباراتی که وجود دارد می‌توانیم به این میزان بیابان زدایی، حدود سیصد هزار هکتار نیز در سال افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آقای عباسعلی نوبخت افزود: ایران ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت دارد و از این میزان حدود ۱۳۵ تا ۱۳۷ میلیون هکتار منابع طبیعی است و با توجه به اهمیت خاک، موظف هستیم فعالیت‌هایی را که در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انجام می‌دهیم هدف اصلی ما حفظ خاک و احیا و توسعه و ارتقا کمی و کیفی پوشش کشور باشد.

وی تصریح کرد: از این میزان وسعت، ۱۲۵ میلیون هکتار از خاک کشور در قلمرو فرسایش آبی هست که با فعالیت‌های آبخیزداری سعی در جلوگیری از فرسایش خاک را داریم و حدود ۸/۳۲ میلیون هکتار بیابان در قلمرو فرسایش بادی قرار دارد.

نوبخت اظهار داشت: ایران در نقطه‌ای از زمین قرار گرفته که تغییرات اقلیمی تاثیرگذار دارد و ریزگردهای اطراف کشور و از طرفی تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین، در مجموع باعث افزایش میزان بیابان شده است.

وی در ادامه گفت: در ۴۳ شهرستان کشور اداره منابع طبیعی فعالیت می‌کند که با قرار دادن بذر رایگان در اختیار مردم می‌توان کمک بزرگی به احیا و حفظ منابع طبیعی و افزایش سطح سرانه فضای سبز کشور کرد. در این میان تشکل‌های مردم نهادهایی هستند که خود جوش پیرامون پروژه‌های آبخیزداری در عرصه‌های منابع طبیعی فعالیت می‌کنند.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره اهمیت جنگل‌های شمال کشور نیز گفت: نیمی از جمعیت ایران در قسمت شمالی و جنوبی البرز زندگی می‌کنند که زندگی شان وابسته به وجود و حفظ همین پوشش سبز جنگلی که در شمال کشور است، بنابراین باید برای حفظ، احیا، توسعه و ارتقا کمی و کیفی پوشش گیاهی کشور در جنگل، مرتع و در بیابان البته بیابانی که دست ساز بشر نیستند از نظر اکوسیستمی از ابتدا بیابان بودند تلاش کنیم که همه این کاربری‌هایی که طبیعت ما دارد را حفظ کنیم البته با کمک مردم.

نوبخت درباره اقدامات فنی و اجرایی برای حفاظت از جنگل‌ها افزود: عوامل آتش سوزی در جنگل‌ها یا انسانی است یا طبیعی؛ که بر اساس آمار سازمان جنگل‌ها، متاسفانه ۹۸ درصدش آتش سوزی جنگل‌های ایران عوامل انسانی است که از این میزان ۹۴ درصدش سهوی، ۴ درصدش عمدی و دو درصد هم طبیعی است. از سنوات گذشته تابه حال این سازمان برای مهار آتش سوزی و تخریب و تجاوزی که ممکن است بعضی از افراد سودجو به هر دلیلی انجام بدهند، شماره تلفن‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ برای اطلاع رسانی به ماموران در نظر گرفته است.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: منابع طبیعی ، بیابان زایی ، فرسایش خاک ، مرتع

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: منابع طبیعی بیابان زایی فرسایش خاک مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور میزان بیابان میلیون هکتار بیابان زایی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۳۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد و افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضائی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.

وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه‌ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضائی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

کد خبر 6094856

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • کندوان یک‌طرفه شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد